torsdag, august 28, 2008

Signalfeil igjen

Sitter her på 16:17 toget fra Eidsvoll til Kongsberg sammen med to gode kollegaer. Var en del forsinkelser så vi handlet litt mat og drikke før vi satt oss på toget som var i rute når vi forlot Oslo S. Lokfører er en humoristisk svenske som gir oss mange meldinger over høyttaler. Flott at vi får mye informasjon, skryt for det. Synd at det var minimalt med informasjon på Sandvika stasjon. Ingen kundeveiledere.

Tidslinje:

16:17 - Vi kjører fra Oslo S og er i rute.
16:39 - Før Sandvika. Beskjed over høyttaler "...hvor lenge vi kommer til å bli stående her, det har vi ikke peiling på.."
16:46 - Ny beskjed "..signalteknikere er på plass...inntil videre blir vi stående og vente på bedre tider.."
16:57 - Ny beskjed. Ikke noe nytt å berette, feilen gjelder fra Sandvika til Asker. Fortsatt på samme sted.
17:02 - Vår svenske lokfører anbefaler oss ".. å låne aviser og bøker av hverandre. Snakke om sommerminner...". Ikke noe nytt, bare å vente på grønt lys.
17:19 - Fortsatt utenfor Sandvika. Konduktør ringte inn og spurte vi kunne kjøre til stasjonen, hun gjorde dette i midtgangen - sikkert for at vi skal se at de gjør noe.
17:32 - Vi kjører inn til Sandvika (om sporvekslerene ligger rett). Og det ser de ut til å gjøre, da vi kjører inn på stasjonen.
17:40 - Etter mye krangling, hvor jeg måtte fremlegge bevis for at jeg har rett på alternativ transport samt at jeg hadde billett fikk jeg rekvisisjon for drosje. Og de to i skranken på Sandvika ble enige om å skrive til alle med gyldig billett.
17:55 - Da det var veldig lang taxi kø, og nesten ikke drosjer å oppdrive ble det til at jeg satt på med min kollega sin mor til Drammen.
18:20 - Mange kundeveiledere, men ingen vil skrive rekvisisjon selv om jeg framlegger bevis for at jeg har krav på det. Det går busser og maxi taxier innover mot Oslo. Men krangelen min fører ingen vei.
18:45 - Etter å ha ventet på tog sammen med en hyggelig reisende som også skulle til Hokksund, ble det til at han ville ta drosje for egen regning for å få kommet seg hjem. Jeg fikk lov å sitte på.
19:05 - Hjemme! Etter drosjen slapp oss av fikk jeg sitte på med en som skulle hente han jeg kjørte drosje med, så jeg kom meg helt hjem.

Jeg var hjemme 1 time 40 minutter senere enn jeg skulle ha vært.

0 kommentarer: