onsdag, mars 04, 2009

Spennende på vei hjem idag


En halvtime før vi skulle hjem gjorde Sebastian meg oppmerksom på et oppslag på VG Nett. Kjøreledningen har falt ned i Lieråsen tunnel. Det blir spennende å se om de har rettet feilen, eller om det blir drosje på oss idag. Vi har benyttet tiden ombord på å bestille Flexus kort, samt å erge oss over at vi ikke kjøpte med oss nødmat.

15:49 - Rutemessig avgang fra Nationaltheatret.
16:16 - Vi står i tunnelen før Asker og venter på å få kjøre inn til stasjonen.
16:20 - Står i Asker og venter på ledig spor igjennom tunnelen. Vi skulle kjørt herfra 16:13.
16:25 - Melding om at vi venter på møtende tog, og at det er enkeltsporet drift.
16:41 - Ny melding. Toget vi venter på at skal komme igjennom tunnelen så vi kan kjøre er meldt til Asker om 10-15 minutter. En av oss tre går ut for å handle nødproviant, da vi føler oss sikre på at vi ikke kommer til å kjøre noe tidligere enn det.
16:48 - Sebastian er tilbake med mat!
17:07 - Tog til Lillehammer har nå kommet seg igjennom tunnelen. Tavla viser at dette toget er 60-90 minutter forsinket. Vårt tog runder snart 60 minutter, eller en time om du vil.
17:13 - Vi kjører, nøyaktig 60 minutter etter at vi skulle ha kjørt fra Asker.
17:28 - Da har vi stoppet midt i Liertunnelen. Står visst i kø for å kjøre ut mot Drammen.
17:37 - Fortsatt i tunnelen. Får melding om at vi kjører med redusert hastighet da det også har oppstått problemer med signalanlegget.
17:50 - Vi har kommet fram til Drammen. Rakk litt Photoshopping ;)
18:09 - Framme i Hokksund. Her skulle vi vært 16:49.

Forsinkelse: 80 Minutter.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så det hadde ikke hjulpet om jeg hadde tatt et tidligere tog i dag. Hoppet på toget på Nationalteateret 17:19, toget er i rute. 2 min før Asker får vi beskjed om at toget ikke går lenger pga en kjøreledning har detti ned. Får beskjed om at det står bussER å venter på oss. NSB har tydligvis ikke lært seg forskjellen på entall og flertall, for på perongen står det EN buss til et par hundre mennesker. Ingen NSB mennesker å se, ingen info unntatt at de over høytaleren beklaget feilen. En stakkars konduktør kommer bort over perongen og aner fred og ingen fare. Alle kaster seg over henne. Hun ringer de rette menneskene i NSB, men blir nektet å ut gi rekvisjoner! Toget er nå over 30 min forsinket. Etter en time på Asker stasjon kommer en BUSS, jippi. Bussen går til Drammen, derfra skal det gå tog. Nei, der er det ikke noe tog. Og det har akkurat gått en buss i retning Kongsberg. I Drammen har i allefall NBS servicepersonell på plass, og det blir straks ordnet et buss. Ankomst Hokksund 19:45! Forsinkelse: 90 minutter!!!

Stå på dt.no at feilen kanskje ikke er fikset til rushet i morgen. Skrekk og gru.

Anonym sa...

Er også en tog-pendler Sande-Oslo hver dag..... optimistisk som alltid. Skal alså hjem med 16.45 toget fra Nasjonalteathret, vel etter ca et kvarter kommer det toget , men da kun som et togsett... hvilket betyr ståplass for de fleste av oss som går på fra N-T og Lysaker
Vi får jo samme beskjed om at det er enkelt spor gjennom Lierås-tunnelen. Toget vårt blir gående i sneglefart(= stående i lange perioder)etter å ha blitt sluppet ut av tog for så å bli fraktet videre med lokaltog videre var vi i Asker ca 18.05.
På grunn av "milelange" køer bestemmer jeg meg for å gå innom Peppes for å få meg noe mat, som såklart må taes av egen lomme, å forvente å få noe fra NSB er en sagablott. Etter en god time med god mat er humøret atter "litt" tilbake. Stasjonsområdet er omtrent tomt, men det står en buss der ..... men sjåføren har fått beskjed om at han ikke kan slippe noen inn på bussen før han får beskjed fra togleder.... i tilfelle om tog fra Oslo som ankommer Asker 19.21 vil bli sluppet i gjennom tunnelen ...... så vi står og venter ..... men så kommer toget som skal til Kongsberg. Et dobbelt togsett smekk fullt av mennesker som da blir sluppet ut..... ergo er det fullt på stasjonområdet igjen...... buss-sjåfør må igjen ringe togleder før han kan slippe på mennesker på bussen...... snakk om komunikasjons-svikt Ankommer Drammen ca19.35..... hvilket betyr drosje fra Drammen videre til Sande......kanskje ikke så spennende dag...mer en frustrerende dag, mener jeg......Når og hvor kommer politikerne satsing på jernbanen. DE maser jo så fint om at vi må jo kjøre kollektivt, men hvem gidder å stå fra Oslo til Drammen, å betale full pris er jo en selvfølge....( vi har jo røde nisseluer ALLE SAMMEN)

Anonym sa...

Må bare legge inn et gullkorn fra DT.no (http://dt.no/article/20090304/NYHET/747577495/1063/NYHET)

"Onsdag ettermiddag og kveld gikk det hundrevis av busser i skytteltrafikk på denne strekningen, men det var likevel mange innstilte tog og store forsinkelser."

Hundrevis av busser, joggu sa jeg smør.

Per-Erik Broz sa...

Når lokaltoget er over 30 minutter forsinket har man krav på alternativ transport!

Men vær forberedt på å vise fram bevis for dette. Tror ikke opplæringen til NSB dekker kundens rettigheter.