mandag, august 04, 2014

Slapp med skrekken

Etter 4.5 år er jeg tilbake som pendler, denne gangen fra Asker. I dag var første dagen på jobb etter sommerferien og selvsagt var jeg spent på hvordan det kom til å gå. Jeg flyttet jo i min tid inn til Oslo for å slippe å stole på toget som reisevei.

Morgenturen gikk fint, med unntak av at ingen av de som gikk på før meg helt skjønte at jeg forsøkte å komme meg frem dit Per-Erik ventet med et sete til meg. Det ble nok noen sure miner da han svarte nei til noen som ville sette seg der. Allikevel, toget kom helt presis og jeg dukket opp på jobb nøyaktig da jeg skulle.

Så langt alt vel, altså, men det tok bare noen timer før avisene var fulle av "Signalfeil ved Skøyen". Buss ble satt opp mellom Oslo S og Lysaker, og turen hjem fra jobb så en stund ut til å skulle bli en mer miserabel affære.

Heldigvis fikk Jernbaneverket rettet opp i problemet, så turen hjem ble egentlig bare turen til jobb reversert, komplett med en ny medpassasjer som ikke skjønner at de to hun trenger seg mellom for å gå på toget, og som går og snakker sammen, har tenkt å sitte ved siden av hverandre.

PS: Andre var ikke like heldige i dag: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/jernbanen/busstroebbel-skaper-koekaos-paa-oslo-s/a/23267122/


1 kommentarer:

Didrik Sæther sa...

Kjæresten min var ikke så heldig. Skulle sette henne på flytoget til Gardermoen fra Asker 10.35. Ikke et menneske fra NSB eller Flytoget å se på stasjonen før 10.42 da beskjed kom på PA om at det er taxi til Oslo S for Flytogets kunder.
Ingen som skrev ut rekvisisjoner så jeg spurtet over til andre siden av perongen hvis jeg fant en ansatt fra Flytoget.

Litt uvillig, men jeg fikk kjempet til meg en rekvisisjon og satt kjæresten i en taxi. NSB sine kunder stod alle å ønsket rekvisisjon fra Flytoget, og ville ikke forstå forskjellen.
Helt kaos. Ingen ansatte, ingen busser, ingen informasjon..

Ikke noe tog, buss eller taxi vidre fra Oslo S ble rapportert, men taxisjåføren var snill og kjørte henne helt til Gardermoen på vei til et videre oppdrag.

NSB har jeg ikke ord for.. Det var et kaos uten like, og legger i alle fall grunnlaget for mistillit. Var ikke uten videre imponert over Flytoget heller i dag, som til vanlig er helt sjef!