torsdag, januar 14, 2010

I debatt på NRK

I dag var jeg og Per-Erik med i programmet "Debatten" på NRK1. Vi var invitert som bloggere, og fikk på forhånd beskjed om at vi forhåpentligvis kom til å få mulighet til å kommentere underveis. Programmet i seg selv var interessant nok på papiret. Panelet bestod av topper innenfor både NSB, Jernbaneverket og politikken. Desverre var det mest gammelt nytt som kom opp. Debattantene konsentrerte seg om langsiktige planer, og ikke så mye om de små grepene som kunne gjøres her og nå. Det er vel og bra med dobbeltspor både hit og dit, og det er virkelig noe som trengs - men det hjelper ikke oss når vi står og fryser i morgen tidlig.

Det vi savnet i programmet var altså mer fokus på de kortsiktige planene. Hva gjør man når togene er forsinket, hvordan får man passasjerene raskest mulig frem, hvordan gir man best mulig informasjon, hvordan gjør man kundene glade. Alt dette manglet i stor grad i debatten. Vi hadde en del tips som vi ikke fikk lagt frem i programmet, her er noen av dem:

  • Har du 200 passasjerer ventende på en stasjon i 20 minusgrader, gjør et ureglementært stopp med det første toget som kjører forbi.
  • Må passasjerene vente på alternativ transport på en stasjon med venterom, sørg for at de vet om venterommet, og at sjåføren av den alternative transporten går innom der når han eller hun kommer.
  • Gi ombordansvarlig myndighet til å skrive ut rekvisjoner med det samme passasjerene har krav på det.
  • Hvis alternativ transport må ordnes ikke kast bort tiden på å telle passasjerer først, ring med det samme og bestill så mye som mulig - det er enklere å avbestille.
Dette er bare et par av de kortsiktige løsningene vi mener ville hjulpet oss til å ha mer tillit og velvilje til jernbanen. Kom gjerne med flere tips.

PS. Toget hjem er i nesten rute i kveld.

1 kommentarer:

Nina Høegh-Larsen sa...

Heh,nå ser det ut som om Per-Erik har fått en skrue løs. Egentlig var det jeg som skrev dette innlegget.