mandag, januar 11, 2010

Strømbrudd på Stabekk stasjon

15:43 - Vi får melding om strømproblemer på Stabek stasjon, alle henvises til busser bortsett fra de som skal til Lysaker, Sandvika og Asker som bes benytte andre tog.
15:46 - Skien toget kommer med 4 vogner i stedet for 8 vogner. La oss si det er rimelig trangt når perrongen er tom.
15:54 - Turens andre stopp på rødt signal inn mot Lysaker. Det er forferdelig varmt på toget og folk står som sild i tønne.
15:58 - Vi drar videre mot Lysaker
16:02 - Nok engang stopper vi før Lysaker og nå blir vi fortalt at en kjøreledning er revet ned og vi må stoppe på lysaker inntil videre. Togene på Stabek evakueres og sperrer veien.
16:06 - Vi får igjen beskjed om at vi kommer til å bli stående en stund mens de evakuerer togene på Stabek. De henviser ikke til busser eller annen transport.
16:10 - Det baller på seg med folk på plattformen i motsatt kjøreretning og folk på mitt tog klager over varme og dårlig luft. Vi får beskjed at vi venter nå på ett tog som kommer med evakuerte pasasjerer fra togene på Stabek og kan kjøre rett etter dette.
16:18 - Vi får beskjed om at ett tog til skal passere oss på Lysaker med evakuerte passasjerer før vi får lov til å kjøre videre.
16:20 - En hel gjeng blir lettet i det vi drar fra Lysaker. Det oppstår små diskusjoner mellom pasasjerer om hvor mange mennesker det er lov å ha i én vogn på norske baner. Stemningen er lettet men amper. Jeg kommer i snakk med en medpassasjer og vi snakker om hvor dårlig stand jernbanen egentlig er og at dette er Jernbaneverket sitt område. Kjøreledningene på Drammenbanen er for det meste 20 til 30 år gamle.
16:23 - Da passerer vi synder togene på Stabekk stasjon
16:26 - Vi stopper før Sandvika i påvente av grønt signal
16:28 - Da er vi igang igjen mot Asker
16:39 - Fremme i Asker og folk strømmer ut av alle togets dører inkludert varedørene på toget.

Jeg ble 31 minutter forsinket og forfedelig klam.

Om saken i media: VG | Aftenposten | Nettavisen | Dagbladet | NRK Østafjells

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan være glad du ikke var på Skien-toget en time senere. Det var ca. 50 minutter forsinket.

Per-Erik Broz sa...

Ja, sant. En av våre skribenter var på toget mot Lillehammer rundt de tider. Over 70 minutter forsinket på vei inn til Nationaltheatret.