mandag, september 26, 2011

Tilgjengelig tog

Lenge siden jeg har skrevet noe. Det skyldes at jeg har avviklet ferie i sommer og hatt permisjon i hele perioden det har gått buss for tog. Også later det til at tog og jernbane fungerer bedre nå enn før. Allikevel, i dag var det en hendelse.

06:30 - Løper for å rekke toget.
06:43 - Ser på mobilsidene til NSB at toget er meldt 18 minutter forsinket ved Kongsberg, roer ned og går rolig siste halvdel av veien til toget.
06:49 - Meldt 16 minutter forsinket ved Kongsberg grunnet mangel på tilgjengelige tog. Toget skulle ha gått nå.
06:55 - Fremme på stasjonen. Ingen av informasjons-skjermene ved spor 2 og 3 virker.
07:03 - Toget ankommer og vi drar raskt avsted.
07:21 - Drammen Stasjon.
07:55 - Fremme ved Nationaltheatret.

Jeg ble 5 minutter forsinket, her ser man hvor fint det er med gamle rutetabeller og ny tunnel. Vi kjørte inn nesten hele forsinkelsen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Godt å se dere er tilbake.

Idag fløytet Kongsbergtoget da det rullet inn på Nationaltheateret stasjon (ca. 2 minutter forsinket). For dere som ikke er kjent her: perrongene er i tunnel, og akustikken er enorm. Det pep skikkelig i mine ører.

Anonym sa...

Forleden uke da det var ekstra varmt, fant NSB tiden inne til å slå på varmeanlegget. Det var mildest talt varmt og godt i kupeen.

I dag morges var det rundt null. Og NSB kunne ikke slå på varmen.

Anonym sa...

Skulle ta 1619 fra Nationaltheateret, men NSB ville det anderledes. Jeg ante uråd da jeg entret kupeen og merket at det ellers så bråkete ventilasjonsanlegget var avslått. Kort etter kom beskjeden at vi ble forsinket.

Så puslet vi oss videre i nå mørk kupe i bakre togsett helt fram til Skøyen. Der endte turen. Der måtte vi vente på 1655 til Hokksund, som var kledelig forsinket, fordi Larvik-toget skulle forbi først, og (du gjetter det aldri) det var også forsinket.

Så tøffet vi oppover, og heldigvis ble Hokksund-toget satt opp til å kjøre helt til Kongsberg. Forbi Mjøndalen ga lokførern bånngass og vi slang rundt som tøydukker, men det var greit nok så lenge vi sparte inn tid.

Vi ble ca. 40 minutter forsinket. Toget som havarerte var et av de nye Pinininininifarinatogene.