fredag, januar 06, 2012

Håpløs tur med buss for tog

Planlagt vedlikehold på jernbanen i dag. Bare så synd NSB ikke har planlagt alternativ transport, eller instruert kundeveilederne sine.

19:17 - Avgang Oslo S, spor 6 istedenfor 8 som normalt.
19:45 - Av i Asker. Ingen veiledere ved trapp, eller utgang ved ved passasjerkulvert. Først når man går bak alle rutebusseme fant vi en haug veiledere og én buss for et helt tog med fire vogner.
19:52 - Vi kjører fra Asker, men ikke før vi har plukket med oss to fulle folk. Han ene klarte såvidt å ha på seg buksa. Begge sang, skreik. Startet morsomt, men ble fort altfor mye. Vanskelig å holde avstand til de og da bussen var full og folk stod i midtgangen. En militær kar var snill og stilte seg mellom de fulle og en venninnegjeng. Bussen kjørte forøvrig forbi avkjøringen sin, og måtte rygge for å komme rett. Står riktignok Swedexpress eller noe på siden, men skal da kunne ruta for det.
20:34 - Vi har ankommet Drammen. Ikke under noen stopp har vi fått informasjon om hvor vi er. Noen mener bussen går videre, andre ikke. Jeg går ut og for vite at toget ikke ventet, men at det går et tog 20:54.
20:52 - Vi blir varslet om forsinket avgang fra Drammen, da vi skal vente på busser fra Asker.
21:22 - Da kjører vi plutselig fra Drammen.
21:39 - Fremme i Hokksund.Jeg ble 90 minutter forsinket.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Skikkelig trist å måtte tilbringe fredagskvelden sånn – til alt overmål stuet sammen med to uspiselige og brautende fylliker! Virkelig glad for at jeg slapp å oppleve det!

Som nevnt var dette et avbrudd som NSB har planlagt, og behørig annonsert mange dager i forveien (”Buss for tog” mellom Asker og Drammen fra fredag 6. januar kl. 19.35 til mandag 9. januar kl. 03.00). Men hvorfor sviktet logistikken og informasjonen? Ikke bare sist fredag, men gang etter gang? (Vi er vel mange som har opplevd liknende situasjoner.)

Forhåpentligvis gjennomfører NSB en slags debriefing eller evaluering etter alle planlagte avbrudd – slik at de lærer av folks positive og negative erfaringer. Alle togreisende bør derfor ha krav på at NSB nå rykker ut i media og forklarer hvorfor ting gikk så aldeles skeis denne fredagskvelden.

Anonym sa...

Jeg var med på den bussen, sannsynligvis den verste opplevelsen jeg har hatt som pendler med NSB siden jeg første gang begynte å pendle i 1993.

Av andre katastrofer kan en jo legge til at sjåføren var på vei inn i en innkjørings forbudt-vei, girkassa fungerte visst dårlig, sjåføren visste ikke helt hvordan han skulle styre utgangsdøren bak, som flagret opp og igjen og var nær ved å skrape opp en maxitaxi på Asker stasjon.

En medpassasjer klaget over at det ikke var annonsert på hans stasjon, det ble forviklinger og han klaget over at noen i NSB bare la på røret da han skulle ha hjelp. Det ble ganske ampert på toget til Kongsberg.

Med alle problemene de har hele tiden burde de ha litt trening i å håndtere buss for tog, men det finnes ikke spor av erfaring.

Anonym sa...

OK, så det var en ny fredag ... og enda en møkka full høylydt fyllik på toget. Herlighet, hvor kommer de alle fra? Og hadde han billett? Konduktøren gikk forbi og fyren drakk åpenlyst fra ølbokser og en skulle være bra tett i nesa for ikke å lukte øl av fyren.

Kan det rett og slett være at myndighetene har et personlig forhold til offentlig opptreden i påvirket tilstand?

http://youtu.be/AmvOccjod6U

Anonym sa...

Så det var havari i Oslotunnellen i morges. På nyhetene sa de at nå var alt iorden. På nett står det noe helt annet, at (27. feb 08:39) Oslo S-Skøyen er stengt på grunn av feil på sporet. Du må regne med forsinkelser og innstillinger.
Manglende oppdatering er ganske uprofesjonelt. Akkurat slik vi kjenner NSB.

Anonym sa...

Diverse snadder:
mandag forrige uke ble vi ført fra første til andre togsett da varmeapparatet (igjen) ikke fungerte. Datahavari før Lier, så det ble omstart. System igang igjen, og selvgratulasjonstale fra lokfører om at nå fungerte varmeapparatet igjen. Og da sluttet det å fungere i andre togsett.

Igår tog jeg Skienstoget til Drammen for å ta Kongsbergtoget videre (unngår den mest ekstreme trengselen). En kvinnestemme over høyttaleranlegget informerte på Skienstoget at "Forventet ankomst til Skjeden ... øhh ... Skien, er... " De fleste rundt meg var så slitne de knapt hørte blemmen.

Anonym sa...

Våren er tidlig i år, men det er likevel ikke grunn til å slå av varmeapparatet før solen har gått opp. Det ble (enda) en kald tur med morgentoget.